Galleri Borga

 

Vinterutställning är nu på plats.

Välkomna förbi och titta.

 

 

Kari Strandberg med sina fantastiska fotografier från naturens

verklighet i Borgafjäll. Kari kommer från Kvissleby utanför Sundsvall

och har fritidsstuga i Borgafjäll och har sedan 1976 jobbat med

kameran som verktyg.

 

”Kari Strandberg , Kvissleby Sundsvall –
Fotointresset fick jag redan när jag via jobbet hade förmånen att få resa runt om i världen. Sedan 1976 har jag rest kors och tvärs över jorden och det har blivit många spännande möten med både människor,byggnader,djur och natur.
När jag så småningom hamnade i Borgafjäll på semester i slutet på 90-talet hände något som är svårt att beskriva, men den storslagna naturen,människorna i byn och fisket tog som liksom tag i kropp och själ och man ville bara komma tillbaka.
Så sedan år 2000 är jag och Hans lycklig ägare till en fjällstuga och på så sätt har vi fått möjlighet att tillbringa tid här så ofta vi bara kan.
 
Min stora passion är att få ströva runt i Borgafjälls natur med kameran och en termos kaffe.
Upptäcka ljus,färg och form i smått och stort, försöka komma nära vilda djur vilket inte händer så ofta som jag skulle önska
men jag har ändå haft tur då och då.
Att en tidig vintermorgon få sitta på myrkanten nedanför Klöverfjället när kylan biter i kinderna, lyssna på tystnaden och vänta på soluppgången med en rykande het kopp kaffe….det måste väl ändå vara den bästa av frukostar !?
Borgahällan, detta fantastiska fjäll som ständigt ändrar skepnad.Det spelar ingen roll hur många gånger man fotograferar hällan ,den ändras ständigt med hjälp av ljus och årstider.
Den lilla harpalten som efter flera dagars ”snackande” från mig lät mig komma väldigt nära och få min bild….det är ögonblick som är lätta att plocka fram i minnet( eller på bild ) en regnig höstdag
 
Många bilder har det blivit och några av dem kan ni se på Borgagården under hösten.
 
Så till Er alla som ännu inte provat på att se naturen genom en kamera lins, kan jag bara säga – vänta inte ! Tänk att varje gång ni är ute i naturen så befinner ni er i den största av alla direktsändningar……..ljuset, detta fenomen som ibland ändras från sekund till sekund kan bjuda på det bästa skådespel av alla. / Mvh Kari”

och

 

Ingrid Oscarsson som med akvarell fångar fjällens tusen olika

ansikten med dess stämningar, ljus och storhet.
Ingrid bor i Bellvik utanför Dorotea, ursprungligen från Göteborg

och har också stuga i Borgafjäll.

 

”Ingrid Oscarsson.
Jag bor i Bellvik, två mil från Dorotea, men är uppvuxen i Göteborg. På grund av kärlek inflyttad 1972. Arbetar som lärare och tillbringar många helger och lov i stugan i Borgafjäll. Att se fjällens tusen olika ansikten inspirerar till att försöka fånga stämningar, ljus, storhet.
Den enda kurs jag gått är hos min vän och bildlärarkollega Ewa Holmberg i Storuman. Hon lärde mig att känna och se möjligheterna med akvarellfärgerna. När jag om ett år blir pensionär skall jag måla, vara i fjällen och njuta av livet.”

 

Torka av er skorna och kom in och titta!

 

Välkomna in på Borgagården och bli inspirerade av god konst.