Välkommen till bords
Låt oss bjuda er på en upplevelse

 

Restaurangen

I Restaurangen, med hänförande panorama ut över Borgahällan, Borgasjön och fjällvärlden, äter du vällagade måltider, tillagade på lokala och regionala råvaror.
Vi brukar beskriva det som schysst mat. Röding, ripa, ren, rådjur, älg, kantareller, Karl-Johansvamp, hjortron, åkerbär – ja, listan kan göras lång på våra norrländska delikatesser som vi förädlar i köket.

Öppettider i våran finedining restaurang under september.

Öppet varje dag fram till den 15 september.

Öppet fredagen den 21 sep & lördagen den 22 sep.

Öppet fredagen den 28 sep & lördagen den 29 sep.

I oktober & november är den fina restaurangen stängd, men öppnar åter i december. Men uthyrningen av stugorna är öppna året om!

Puben öppen fredag & Lördag hela oktober. 

Vid bokning av större sällskap vänligen kontakta oss på Borgagården via mail post@borgagarden.se eller telefon nr 0942-42022.

Á la carte meny

(Restaurangen öppnar 17.00, endast bordsbokning gäller. Boka gärna bord senast dagen innan)

Förrätt

  • Västerbottenpaj & löjrom med hackad rödlök, creme fraiche – 125kr
  • Halstrad Pilgrimsmussla & Röding med en créme på jordärtskocka & schalottenlök – 155kr

Fisk & kött

  • Stekt rödingfilé, kantareller, rabarberchutney och sås på Piggvar & Noilly Prat,  – 275kr
  • Renkalvytterfilé med kantareller, sås på kalvfond & rödvin, rostade rotfrukter- 275kr

Dessert

  • Havtornsparfait med mandelflarn – 85kr
  • Vaniljglass med varma hjortron & mandelbräck – 85kr
  • Chokladkladdtårta med apelsinsallad och vispad grädde – 70kr

Specialmeny

Gästens meny – 425kr

Alla vid bordet väljer samma tre rätter ur menyn (+110:- tillägg för hummer)

Kökets meny – 525kr till 725kr

Fem för kvällen av köket utvalda rätter, det bästa för dagen; nyfångat, nyskördat, överraskningar.

*Barn upp till 12 år får gärna äta ur Borgagårdens á la carte meny, då till halva vuxenpriset

Välkommen ner i vår vinkällare

Borgagården har en spännande vinkällare att välja sitt vin ur.
Inriktningen har varit, sedan vinkällaren började att byggas upp 1980,
att lagra viner från ”gamla vinvärlden” som vinner på längre lagring.

Det äldsta vinet är från 1959 och de flesta vinerna är från -80 och -90-talet.
Vinerna lagras mörkt, liggande vibrationsfritt i 14 grader i vår vinkällare.