Välkommen till bords
Låt oss bjuda er på en upplevelse

Restaurangen

I Restaurangen, med hänförande panorama ut över Borgahällan, Borgasjön och fjällvärlden, äter du vällagade måltider, tillagade på lokala och regionala råvaror.
Vi brukar beskriva det som schysst mat. Röding, ripa, ren, rådjur, älg, kantareller, Karl-Johansvamp, hjortron, åkerbär – ja, listan kan göras lång på våra norrländska delikatesser som vi förädlar i köket.

Öppet tider i restaurangen: 

Tisdag – Lördag. Endast bords bokning gäller i restaurangen. Kontakta oss på 0942-42022 eller på mail post@borgagarden.se

Öppet tider i fjällpuben:

Från v.2-6 är puben öppen torsdag-lördag från kl 17:00.

Öppet varje dag vecka 7-10.

Stuguthyrning öppet året om!

Vid bokning av större sällskap vänligen kontakta oss på Borgagården via mail post@borgagarden.se eller telefon nr 0942-42022.

Á la carte meny

(Restaurangen öppnar 17.00, endast bordsbokning gäller. Boka gärna bord senast dagen innan)

Förrätt

  • Västerbottensostpaj med Löjrom, hackad rödlök, Crême Fraiche – 125kr
  • Carpaccio på reninnanlår med picklade trattkantareller, Västerbottensost  – 125kr
  • Halstrad Pilgrimsmussla & Röding med en créme på jordärtskocka & schalottenlök – 155kr
  • Trattkantarellsoppa med fjällripbröstbitar – 195kr

Fisk & kött

  • Stekt Rödingfilé med muffins på mandelpotatis-/Västerbottensost,

sås på Piggvar- Noillyprat, rabarberchutney, kantareller – 275kr

 

  • Renkalvytterfilé med Svartrotsgratäng, kantareller, sås på

kalvfond/rödvin rökt sidfläsktärning, ginlingon – 275kr

 

  • Oxfilé med senapsrostad mandelpotatis, picklad rödlök,

färskostcrême med örter, kalvfond-/rödvinssås – 275kr

Dessert

  • Havtornsparfait med mandelflarn – 85kr
  • Hallonparfait med mandelflarn och hallonsås – 85kr
  • Vaniljglass med varma hjortron & mandelflarn – 85kr
  • Chokladkladdkaka med apelsinsallad och vispad grädde – 70kr
  • Tofuline med havtorn (mjölkfri) – 85kr

Specialmeny

Gästens meny – 425kr/p

Alla vid bordet väljer samma tre rätter ur menyn.

Kökets meny – 525kr/p

Fem för kvällen av köket utvalda rätter, det bästa för dagen; nyfångat, nyskördat, överraskningar.

Alla vid bordet väljer samma och sittningen börjar kl 17:00

Vegetariska alternativ

Trattkantarellsoppa – Förrätt 125kr / Varmrätt 195kr

Svartrotsgratäng med Halomi, rabarberchutney, kantareller – 225kr

Barn

Barn upp till 12 år äter ur á la carte menyn för ½ priset. Gäller ej Kökets meny.

Alternativt: Plättar, sylt och grädde

Välkommen ner i vår vinkällare

Borgagården har en spännande vinkällare att välja sitt vin ur.
Inriktningen har varit, sedan vinkällaren började att byggas upp 1980,
att lagra viner från ”gamla vinvärlden” som vinner på längre lagring.

Det äldsta vinet är från 1959 och de flesta vinerna är från -80 och -90-talet.
Vinerna lagras mörkt, liggande vibrationsfritt i 14 grader i vår vinkällare.