Välkommen till bords
Låt oss bjuda er på en upplevelse

Restaurangen

I Restaurangen, med hänförande panorama ut över Borgahällan, Borgasjön och fjällvärlden, äter du vällagade måltider, tillagade på lokala och regionala råvaror.
Vi brukar beskriva det som schysst mat. Röding, ripa, ren, rådjur, älg, kantareller, Karl-Johansvamp, hjortron, åkerbär – ja, listan kan göras lång på våra norrländska delikatesser som vi förädlar i köket.

Á la carte meny

(Restaurangen öppnar 17.00, endast bordsbokning gäller)

Förrätt

  • Carpaccio på ren med syltade trattkantareller, västerbottenost – 125kr
  • Västerbottenpaj & Kalix löjrom med hackad rödlök, creme fraiche – 125kr
  • Hummer, pilgrimsmussla, kräftfond (min. 2 pers. & förbeställ) – 225kr
  • Halstrad Pilgrimsmussla & Öring med en créme på jordärtskocka & schalottenlök – 155kr
  • Trattkantarellsoppa med fjällripa – 195:-

Fisk & kött

  • Stekt filé av Skrei torsk, blåmusslor, mandelpotatiscrême, musselfond/gräslöksås – 275kr
  • Stekt rödingfilé, kantareller, rabarberchutney och sås på Piggvar & Noilly Prat,  – 275kr
  • Oxfilé medaljonger, portvinsbrässerade stenmurklor, rostad mandelpotatis, kalvfond & rödvinsås – 275kr
  • Renkalvytterfilé med kantareller, sås på kalvfond & rödvin, rostade rotfrukter- 275kr
  • Fjällripa, Karl-Johansvamp, rostad palsternacka – 275kr

Dessert

  • Crême Brülee med hjortron – 95kr
  • Havtornsparfait med mandelflarn – 85kr
  • Vaniljglass med varma hjortron & mandelbräck – 85kr
  • Chokladkladdtårta med apelsinsallad och vispad grädde – 70kr

Specialmeny

Gästens meny – 425kr

Alla vid bordet väljer samma tre rätter ur menyn (+110:- tillägg för hummer)

Kökets meny – 525kr till 725kr

Fem för kvällen av köket utvalda rätter, det bästa för dagen; nyfångat, nyskördat, överraskningar.

*Barn upp till 12 år får gärna äta ur Borgagårdens á la carte meny, då till halva vuxenpriset

Välkommen ner i vår vinkällare

Borgagården har en spännande vinkällare att välja sitt vin ur.
Inriktningen har varit, sedan vinkällaren började att byggas upp 1980,
att lagra viner från ”gamla vinvärlden” som vinner på längre lagring.

Det äldsta vinet är från 1959 och de flesta vinerna är från -80 och -90-talet.
Vinerna lagras mörkt, liggande vibrationsfritt i 14 grader i vår vinkällare.