22-24 mars 2019

Häng med på skidtur, på och utanför lederna, i Borgafjälls härliga fjällmiljö. På dagarna utforskar du naturen och lär dig mer om att färdas i vinterfjäll tillsammans med våra guider. På kvällarna njuter du av fantastisk mat och god dryck framför brasan på Borggården.

Program

Helgen inleds med 2-rätters middag och presentation av helgens turer som anpassas efter väder och gruppens önskemål. Efter en god natts sömn äter vi frukostbuffé på Borgagården och packar ryggsäcken med dagens lunch och övrig utrustning. Därefter ger vi oss ut på skidor, genom skogen upp på kalfjället och vidare bortanför markerade leder. Under dagen kommer ni att läsa kartan tillsammans med guiden och lära er grundläggande navigering. I lagom tid på eftermiddagen återvänder vi till Borgagården för avkoppling innan kvällens middag. Söndagen inleds på samma sätt men turens längd anpassas så att avslutning sker vid Borgagården senast kl. 14.00.

Fakta

Förkunskaper; Medelgod kondition, du bör klara av att vara fysiskt aktiv många timmar i sträck. Vana av att åka längd/turskidor i varierande terräng.

Utrustning; Turskidor, gärna med stålkant, och stabila turpjäxor (kan hyras på plats i Borgafjäll). Ryggsäck ca.35-40L samt termos. Varma förstärkningsplagg.

Pris

2800 kr/person inklusive 2 dygns boende i delad 4-bäddsstuga (egen stuga kan bokas mot tillägg). Helpension från 2-rättersmiddag på ankomstdagen till lunch på avresedagen. Luncherna består av matsäck som avnjuts utomhus. Mat och logi på Borgagården. För de som önskar finns bastu att tillgå utan extra kostnad.