Sugen på lite vildmarksliv?

Borgagården ligger vackert placerad mitt i en underbar fjällvärld och de flesta av våra aktiviteter har därmed en koppling till naturen.

Aktiviteter

Borgagården ligger vackert placerad mitt i en underbar fjällvärld och de flesta av våra aktiviteter har därmed en koppling till naturen.

Skidåkningen har naturligtvis en central plats med bra backar för mycket prisvärd familjeåkning samt catskiing och heliski. Men vi erbjuder även mycket annat för den som inte åker skidor eller för den som vill ta en paus från åkandet.

Under sommar och höst går man verkligen inte sysslolös. Då handlar mycket om jakt och fiske, svamp- och bärplockning samt fjällvandring. Vill man försöka bli riktigt rik så kan man vaska guld under ledning av sakkunnig guide.

Vi ordnar även teambuildingaktiviteter efter önskemål. Matlagningskurser, vinprovningar eller varför inte Cognac eller Whiskeyprovning, allt under sakkunnig ledning.

Vi skräddarsyr även aktiviteter efter gästernas önskemål. Hör gärna av er med förfrågan.

Skidåkning

Tänk att det finns bra skidåkning utan liftköer !

Borgafjällen erbjuder bra skidåkning i 13 pister och två liftsystem. Plus en barnbacke med egen knapplift. Det finns allt ifrån lätta backar till svarta pister, puckelpist samt off-pist om man är lagd åt det hållet. Området är idealiskt för barnfamiljer som vill ha bra, prisvärd skidåkning i en lugn och vacker fjällmiljö.

Vill man ha lite utöver det vanliga går det att åka vessla eller helikopter upp på intilliggande toppar för friåkning nerför.

Borgagården ligger bekväma 300 meter från liften.

Har ni inte egna skidor går det bra att hyra hos Magnus och Vera (69 grader nord) tel. 073-803 51 38 eller hos

Anders och Jens (Borgaskicenter) tel. 0942-422 72.

http://www.69gradernord.se/

http://www.borgaskicenter.se/

Snöskoter

Inget går väl upp mot bra skoteråkning.

Borgafjällen erbjuder fin skoteråkning med många leder, både lokala och för de som vill åka längre med genomfart. Borgagården har paketerbjudanden under skotersäsongen för bra övernattning i stugor samt en god middag och frukost innan man ger sig iväg på nästa dags etapp. Läs mer om detta under Borgagårdens paket.

Om ni inte har egen skoter utan vill hyra så finns det givetvis möjlighet till det.

Det går att boka genom Borgagården så att de står startklara när ni kommer och bor hos oss.

 

Fiske

Fiske i Borgafjäll

Ett fantastisikt fritidsfiskeområde i sjöar och rinnande vatten. Det finns goda stammar av både röding och öring  i de flesta vatten. Större sjöar, åar/älvar och många fjällsjöar att välja på, för det fiske man själv tycker bäst om. Fluga, spinnare eller mete. Båtar finns att hyra i de större sjöarna såsom Borgasjön, Sannaren och Avasjön. Lämplig tid för sommarfiske är från slutet av juni till september. Samt vintern/vår för pimpelfiske på fjällsjöarna.

Båtar att hyra, fiskeskort samt fiskeutrustning finns hos oss på Borgagården numera.

Jakt

Småviltsjakt

Ja, så kan det gå med duktiga skyttar och bra hundar. Nöjda norska gäster som jagade skogsfågel i Borgafjäll. Området erbjuder fin jakt på småvilt. Mycket bra tillgång på tjäder och orre (våren 2008) och en hel del ripor har synts under vintern, så mycket tyder på en bra jaktsäsong 2008.

Boka boendet hos oss på Borgagården.

Jaktkort köper ni hos Berit & Torbjörn Isaksson i Borgafjäll,  tel. 0942-420 39.

 

Bastubad

Borgagårdens vedeldade sjöbastu.

Genuint och så som man badar bastu på riktigt.

Man eldar upp vedaggregatet och njuter av den sprakande veden och värmen. Blir det för varmt så går man bara rakt ut på bryggan och slänger sig i Borgasjöns kristallklara vatten.

Eller på vintern rullar sig i snön.

Bor man hos oss på Borgagården så får man tillgång till bastun och betalar endast för veden, ca. 95:-/tillfälle.

För övriga går det också bra att hyra sjöbastun för 400:- per tillfälle.

Borgagården erbjuder även bastubad och dusch i vår panorambastu med utsikt över fjäll och sjö. Pris: 75:-/timme för våra boende gäster.

I mån av utrymme hyr vi också ut Panoramabastun för externa gäster för 200:-/timme.

Svamp & bär

I år (2005) finns det mycket svamp och bär.

Vi har haft en bra sommar vädermässigt soligt och varmt blandat med regn..

Det är idealiskt att plocka svamp och bär i Borgafjäll. Stora ytor med bra förutsättningar och lite människor i området eftersom vi ligger vid vägens ände.

Välkomna till Borgafjäll i augusti/september. Så får ni själva uppleva tjusningen av vacker natur som börjar skifta i höstfärger, plocka svamp och bär i naturens skafferi. Vi på Borgagården gör gärna iordning ert lunchpaket som ni har med ut på fjället eller i skogen.

Vad är du sugen på?
Besök vår restaurang och låt oss bjuda dig på en upplevelse.