KURS I SVAMP & ÄTBARA VÄXTER

20 aug
20 aug
KURS I SVAMP & ÄTBARA VÄXTER

Vi kör vidare på succén från tidigare år! 

LÖRDAGEN DEN 20 AUGUSTI 2021 

Följ med ut bland Borgafjälls skogar och fjäll och lär dig om svamp och ätliga växter. Vi plockar svamp och växter och lär oss hur vi tillreder dessa. Det äts lunch ute i det fria och kanske väljer du till en femrätters svampmiddag på kvällen. Tillsammans med Niki Sjölund och Lena Flaten ger vi oss ut på jakt efter svamp och ätbara växter.

Svamputflykt med start kl 9.30 från Borgagården: 850:-/pers. inkl lunch tillagat i det fria.

Svampmiddag kl 19:00 (5 rätters middag med allt det goda som naturen har att ge oss) 950:-/pers.

Niki Sjölund är uppväxt i södra Lappland med naturen som lekplats. Ett brinnande intresse för naturens råvaror kombinerat med arbete som kock på bland annat Ekstedt och Gro i Stockholm har lett fram till ett eget företag som plockar vilda växter åt ett antal svenska topprestauranger. För Niki har möjligheten att plocka det som naturen producerar utan hjälp från oss människor nästan blivit en personlig ideologi.

Niki har även skrivit boken ”Vildplockat” & ”Vildplockad svamp”.

Lena Flaten äger Flammans Skafferi i Storlien. Flammans Skafferi går i fronten när det kommer till mat som andas kärlek till naturen, hållbara jordbruk, mathantverkare och odlare. Att Lena skulle bli kock har hon aldrig tvekat på, och efter kockutbildningen i Norge började hon arbeta i fjällen på vintrarna och söderut på sommaren och har nu drivit egen krog i 17 år.

Kontakta oss så berättar vi mer. För bokningar och frågor, kontakta oss på: 0942-42022 eller E-post: post@borgagarden.se

Vid avbokning mindre än 7 dagar innan kursdagen debiteras 50% av kostnaden för middagen. Vid avbokning samma dag som kursen debiteras 100% av kostnaden för middagen.

Behöver ni boende så har vi ju självklart stugor ni kan hyra. Lägg även till frukost som serveras i huvudbyggnaden som ni njuter av till våran otroligt vackra utsikt. 

Hej! Kontakta oss!

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakt