Välkommen till bords
Låt oss bjuda er på en upplevelse

 

Restaurangen

I Restaurangen, med hänförande panorama ut över Borgahällan, Borgasjön och fjällvärlden, äter du vällagade måltider, tillagade på lokala och regionala råvaror.
Vi brukar beskriva det som schysst mat. Röding, ripa, ren, rådjur, älg, kantareller, Karl-Johansvamp, hjortron, åkerbär – ja, listan kan göras lång på våra norrländska delikatesser som vi förädlar i köket.

Sommar säsongen 2019 börjar en ny kökschef på Borgagården som har lika viktiga och goda ambitioner som det tidigare köket.

Vi kommer att jobba vidare med bords bokning samt förbeställning av mat när vi tar era bokningar. Dels för att det är väldigt viktigt med tanken på matsvinnet & att det är mer ekonomiskt för oss småföretagare. Vi måste vara rädd om moder jord och allt hon ge oss.

Öppet tider i restaurangen: 

 Endast bords bokning gäller i restaurangen. Öppnar för sommar/höst säsongen 2019 fredagen den 5 juli. Kontakta oss på 0942-42022 eller på mail post@borgagarden.se

Stuguthyrning öppet året om!

Vid bokning av större sällskap vänligen kontakta oss på Borgagården via mail post@borgagarden.se eller telefon nr 0942-42022.

Á la carte meny

(Restaurangen öppnar 17.00, endast bordsbokning gäller. Boka gärna bord senast dagen innan)

FÖRRÄTT

Närproducerade charkuterier med tillbehör. 

Hör med vår personal vad som serveras ikväll –145,- 

Varmrökt rödingrilliette med forellrom, inlagd gurka & friterad palsternacka – 165.-

Rödbetor med gratinerad getost från Hillsands getgård & rosmarinhonung – 125,-

VARMRÄTT

Halstrad röding med färskpotatis & sommarprimörer. Sås smaksatt 

med vitt vin, citron & västerbottenost – 295,-

Renytterfilé med gräddstuvad savoykål & rökt sidfläsk. Serveras med 

mandelpotatispaket & portvinsås – 295,-

DESSERTER

Glass med varma hjortron – 85,-

Citroncake upside down med rabarberkompott – 95,-

Snöfläckig chokladdessert med kardemummagrädde & inkokta hallon – 95,-

Borgagårdens ostbricka från lokala gårdar – 125,-

VEGANSKT ALT.

Rödbetor med örtolja & friterad palsternacka – 125,-

Sommarprimörer med ugnsbakad tomat, savoykål, picklade grönsaker, 

äpple & lingonchutney – 150,-

Sorbet – 85,-

KÖKETS MENY

5-rätters med det bästa köket har i skafferiet för dagen.

Alla vid bordet äter samma meny. Sittning kl 17:00 – 585,-/person

BARN

Barn upp till 12 år äter ur á la carte menyn för halva priset. 

Gäller ej kökets meny.