Storviksleden.

Storviksleden 11km (18km) 350 höjdmeter

Denna vandringsled leder dig upp på toppen av Våarmoevaartoe.

Den följer sedan kammen bort mot Storviken, här får du en god utsikt både över Korpådalen i norr och dalen ner mot Borgasjön i söder.

Vi valde att gå från Storviken mot Borgafjäll istället. Så vi blev avsläppta med bilen längst grusvägen som går bort mot Sutme & vägens ende. Där finns en skyllt som det står ’Storviksleden’ på.

               

Vandringen tar dig via samernas gamla sommarviste. Leden har en karaktär som passar den som har lite mer vana av att vandra i fjällen. Då leden är ”nygammal” och inte har använts mycket de senaste åren så har stigen på många platser växt igen. Där det är svår orientera sig så finns det kompletteringar med orangea snitslar så att det ska vara enkelt att hitta. Ställ en extra bil vid ett av målen då vandringen inte är en rundslinga.

Tips: Känner du dig stark i benen förlänger du Storviksleden med ytterligare 7 km genom att vandra grusvägen tillbaka till starten. Grusvägen går till stor del längs Borgasjön och är en trevlig enkel vandring. Vandringen blir då totalt 18km.