Om oss

Livet som gästgivaregårdsägare

Våren 2018 tog vi över driften av gästgiveriet Borgagården i Borgafjäll. Ingen av oss hade tidigare erfarenheter av branschen men vi visste att detta var något som vi ville göra tillsammans. Efter många ’Learning by doing’ – scenarier lever vi idag drömmen som många andra också önskar att få uppleva. Att vara kreativa på våra egna villkor & skapa den miljö som man själv hade velat besöka på sin semester.

Vilka är vi då?

Vi heter Joakim & Cecilia Engwall. Vi är båda födda -86 & gifte oss med varandra i Borgafjäll 2014. Vi lever nu i Borgafjäll med våra söner Malte och Melker.

Jocke har sedan barnsben spenderat mycket tid här i Borgafjäll då han kommer från Dorotea & hans föräldrar alltid haft sportstuga här uppe. Jocke är snickare med gott öga för det vackra, och med sin kreativa sida skapar han fantastiska grejer – man bara väntar med spänning på vad som kommer härnäst!

Cecilia kommer från norra Jämtland och har åkt en del skidor i Borgafjäll innan hon träffade Jocke som hjälpte henne att upptäcka Borgafjäll på nytt. Hon har gjort många år inom handelssektorn och hennes ’servicemindedness’ kommer väl till pass på Borgagården. Innan köpet av Borgagården skolade hon om sig och tog kommersiellt helikoptercertifikat med drömmar om att en dag få flyga i hemmafjällen.

Vi har även en delägare i företaget som heter Andreas Nenzèn som bor och driver sitt andra företag Björnberget i Östersund. Han kommer gärna till Borgafjäll och hjälper till och ser till att vi sköter oss.

Och så går dagarna.

Att driva ett säsongsbetonat gästgiveri är en livsstil. Man jobbar alla timmar på dygnet, alla dagar, året om & man är alltid ledig. Vi brukar säga att Borgagården har två olika sidor. Vintersäsongen som bjuder till snösäkra äventyr så som skid- & skoteråkning. Sommar/höstsäsongen där vi tar hem djur på gården & njuter av fin vandring, fiske, svampplockning, fjällsnorkling, S.U.P m.m.

Hej! Kontakta oss!

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakt